« Tips ved semesterstart | Main | Surviving »

January 21, 2006

Ark/Kaffebrenneriet

Jeg lovet i et tidligere kommentarfelt at jeg skulle prøve Ark/Kaffebrenneriet kombinasjonen på Aker Brygge. Her er dommen:

Det ser riktig bra ut. Kaffebaren og bokhandelen er i samme rom, men adskilt nok til at det er avslappende i caféen. Diskene er plassert slik at det er naturlig å gå rett fra bokkjøp og inn i caféen. Kaffebrenneriet har for en gangs skyld mange bord og mange sitteplasser, slik at man ikke får et snev av dårlig samvittighet når man sitter der med sin nye bok i timevis. Alt i alt et bra bokcafélokale.

Ulempen er at selve bokhandeldelen er for liten. Det er en av disse bokhandlene som har viet størst plass til bestselgerlisten og litt stationary. Dette er  ikke et innlegg mot bøker på bestselgerlister eller noe sånt, men hvis jeg først skal velge en bokhandel å tilbringe flere timer i, må den rett og slett inneholde mer enn denne gjør. Siden bokhandelen er så liten, blir det fortsatt ikke det samme som Barnes&Noble/Starbuck's. Det blir en liten bok- og papirhandel som ligger bak baren på en kaffebar.

Og hvis man først skal oppsøke en interessant café-pluss-noe-annet kombinasjon, anbefaler jeg Il Moro i Bogstadveien. God kaffe, enda bedre is og... en frisørsalong? Ja, det funker faktisk. 

Posted by Julie at January 21, 2006 6:49 PM

Trackback Pings

TrackBack URL for this entry:
http://www.espen.com/cgi-local/mt/mt-tb.cgi/682

Comments

Du skriver bra - glad jeg fant fram til bloggen din. Var egentlig en tilfeldighet - pleier å svinge innom på "Tversover" og ser hva den typen der holder på med. I dag så klikket jeg på en tilfeldig blogg som han linket til - det var først når jeg så du refererte til han som "pappa" i et av innleggene jeg så sammenhengen.

Både far og datter som skriver bra, det er ikke flere familiemedlemmer jeg bør være klar over?

Posted by: Arne (AKA Taxman) at January 28, 2006 12:10 AM

Ja, moren min blogger, men om ganske andre temaer: www.espen.com/lena

Posted by: Julie at January 30, 2006 11:03 PM

OK.. Var innom den bloggen i ganske nøyaktig 7 sekunder (litt lengre enn de 0,2 sekundene forskerene mener en bruker på å avgjøre om en nettside er god eller dårlig).

Bloggen så veldig fin ut, layout og slikt - men håndarbeid er faktisk IKKE min sterke side, og jeg har begrenset med tid disponibelt, og som den rasjonelle karen jeg er, prioriterer jeg annet lesestoff. Men jeg tror mamma hadde likt den siden (vel, først må jeg lure henne til å kjøpe datamaskin og koble seg til nettet) - tror de 2 kunne slått ihjel timer med "prat" om løse og faste knuter, rette og vrange og alle andre fagutrykk jeg ikke forstår noe av.

Tror jeg holder meg til Espen og Julie, så får de spesielt interesserte svinge innom Lena.

Må også si meg imponert over tempoet dere produserer lange, velformulerte poster i. Stå på (så har du/dere) ihvertfall 1 fast leser.

Posted by: Arne (AKA Taxman) at February 1, 2006 6:49 PM