« Oppdatering | Main | På første rad i bloggedebatt »

March 20, 2006

Bra bokcafé funnet!

På søndag var jeg på Bislett med faren min. Vi kjøpte kaffe på Kaffebrenneriet, og pappa kommenterte cafémenneskene som klamret seg til vindusbordene i den ekstremt trange caféen og prøvde så alt for hardt å være urbane. Han mente at det er "for kaldt" i Norge til urbant liv i den forstand disse menneskene prøver å leve det. Jeg forstod ikke helt resonnementet, men tenkte at det skyldtes kaffemangel. Da vi ble presset ut av Kaffebrenneriet med hver vår dagens, oppdaget vi at sitteplasser på dette stedet er overflødig...

...i hvert fall på lørdager og søndager. Da er nemlig antikvariatet ved siden av åpent. Dette stedet må oppleves! Et bittelite rom, fylt til randen av bøker, med hems og kjeller som har enda mer bøker. Utenfor står det hyller på hjul, og her kunne man finne bøker helt ned i 1 krone!!! Det er bøker i trappene, bøker på gulvet... bøker, bøker, bøker!

Og ingen sure miner da vi tok med kaffe inn. Her har nemlig en god bokcafé oppstått nærmest ved en tilfeldighet. Burde de to butikkene slå seg sammen som Ark og Kaffebrenneriet på Aker Brygge? Nei, jeg tror dette er perfekt som det er.

Posted by Julie at March 20, 2006 11:36 PM

Trackback Pings

TrackBack URL for this entry:
http://www.espen.com/cgi-local/mt/mt-tb.cgi/747

Comments

Søkte på bloggen din etter møtet på Fritt Ord i dag, og så kommer jeg over dette.

Den kjelleren skulle liksom være min... Plukket opp en haug med bøker der onsdag og flere skal det bli denne uken. I følge den hyggelige mannen hadde han tre ganger så mange bøker på lager han skulle selge billig, så her er det muligheter!

Posted by: Ole Christian at March 21, 2006 12:21 AM

jeg visste jeg hadde hørt om dette før - og jeg visste du kom til å være uenig i forslaget om at de skulle slå seg sammen. allikevel var ikke hukommelsen parat til å takle lukkingen av munnen og tystningen av forslaget på trikken i dag. Slik går det.

Posted by: per ivar at March 21, 2006 1:42 AM

Per Ivar - Da vi satt på trikken i går og du visste at jeg hadde vært på "bokcaféen på Bislet" og at jeg kom til å nekte for at den burde være i ett lokale, må du ha vært litt synsk - hvis ikke jeg er svært, svært forutsigbar (og det er mulig, men ikke ønskelig). For dette skrev jeg etter den samtalen.
Ole Christian - Da jeg skrev dette, tenkte jeg at dette stedet sannsynligvis er en kjær hemmelighet for mange. Men får den snille mannen solgt noen flere bøker, sikrer vi at han ikke går konkurs. Hva brannvesenet synes om lokalet, er en skumlere tanke...

Posted by: Julie at March 21, 2006 9:04 PM

Hvor ofte ser man en deltaker i en paneldebatt dra frem mobiltelefonen og ta bildeR av publikum? Et PR-stunt, det vil jeg si. Om Carl I. Hagen hadde gjort det samme, ville disse bildene kanskje havnet i samme arkiv som kyllingmannen. Hvem vet. God tur!

Posted by: heidi karethe at March 21, 2006 11:05 PM

Dette er bildet Heidi Karethe kommenterer:
http://www.espen.com/julie/archives/2006/03/bloggedebatt.html
Ja, det er tatt av en i panelet, under debatten.

Posted by: Julie at March 21, 2006 11:33 PM

Med tanke på din stadige referanse til bokcaféer, tør jeg anbefale min egen favoritt? Nå må jeg først tilstå at jeg ikke har testet noen i Oslo, men jeg drister meg til å nevne en utenbys en. Waterstones på Princes Street i Edinburgh har fire etasjer med bøker, og en nydelig café med utsikt til Princes Street Gardens og Slottet. Merk imidlertid at det er to Waterstones i samme gate, den andre har dog ingen café. So if ever in Edinburgh..

Posted by: YoHv at March 30, 2006 9:34 PM

Jeg var der idag! Kjøpte fire bøker til 25kr stykke, bl.a en om India og Pakistan og en om Lawrence of Arabia. Og hun søte damen som jobbet der sa at de var søndagsåpne! Hvem er med på søndagsraid?

Posted by: Ingvild at April 7, 2006 6:42 PM