« Hvordan verden egentlig ser ut, del 2 | Main | I need the answers to 2 really big questions »

January 21, 2007

Kaffebarguiden: La Sosta

Jeg tror ikke jeg kommer til å skrive så veldig langt om La Sosta. Rambukk har egentlig sagt det meste. Dette stedet fikk jeg anbefalt både av ham og av Elisabeth.

Det som virkelig skiller La Sosta fra andre steder med bra kaffe er den koselige atmosfæren som er her - og ikke minst at det ikke virker som noen har prøvd å gjøre det koselig der. Det er bare blitt sånn, fordi god kaffe og ikke minst god service har sørget for stamkunder, eller som Rambukk skriver: "familier og venner som samles etter jobb og skole, alltid noen å si hei til, kommentarer og samtaler på tvers av de små bordene, beskjeder og nøkler som formidles over disken, barn som er på fornavn med en betjening som er på fornavn med dem, og som vet hvem de skal sjarmere for å innkassere et sukkertøy". Interiøret virker helt tilfeldig, og ikke på en "jeg prøver å vise at jeg har en egen stil ved å kombinere ting som ikke skal kombineres" måte (også kjent som jeg-har-min-egen-stil stilen). Og det fungerer.

Hvis mannen på bildet lager kaffen din, får du et "spøkelse i kaffen"  (som han viser frem på bildet). Men ikke spør om du kan få dette hvis han ikke er der. Da vil enten noen andre prøve å lage det, ikke få det til og bli litt flau, eller ansikt-i-kaffe-mannen vil bli ropt frem fra pausen sin og alle vil le av deg og du vil føle deg som en turist i eget lokalmiljø. Det var ikke jeg som gjorde denne feilen i noen av tilfellene; det må jeg bare få sagt. Jeg må også dessverre få sagt at jeg ikke er helt på fornavn med betjeningen ennå. La Sosta er en relativt ny oppdagelse.

Hva bør man bestille? En cappuccino eller evt. noe annet med melk i. De har også god mat her,; både calzone, kalkunsmørbrød og rundstykke med roastbeef anbefales.

Og der fikk jeg skrevet litt likevel.

Oppdatert 25. september 2007: Nå er det snart slutt. LaSostas siste åpningsdag er 28. september. Se avskjedsvideo her

Oppdatert 16. november 2008: Nå oppdaterer jeg alt for sent. La Sosta er gjenåpnet for lenge siden.

Posted by Julie at January 21, 2007 7:13 PM

Trackback Pings

TrackBack URL for this entry:
http://www.espen.com/cgi-local/mt/mt-tb.cgi/1131

Comments

sannelig, det gjorde du. det er et fint sted.

Posted by: per ivar at January 21, 2007 8:24 PM

Jeg gleder meg! :-)

Posted by: heidi karethe at January 21, 2007 9:15 PM

Hvor ligger det? (Dette kunne jeg egentlig spurt deg om da jeg så deg i dag, eller Ingvild da jeg så henne i dag, men nå ble jeg litt nysgjerrig.)
Forresten snorker katten min (han ligger på sengen). Det er så søtt!

(Jeg har en URL! Dette er min første URL-oppføring noensinne!)

Posted by: Eva at January 22, 2007 9:48 PM

Eva - den ligger på Adamstuen, nærmere bestemt Brageveien 1.

Posted by: Julie at January 22, 2007 10:51 PM

dette er et annet sted: http://linnmaria.wordpress.com/2007/01/21/back-to-barnehagen/
og det var så gøy.

Posted by: per ivar at January 23, 2007 12:34 AM

Jeg føler meg smigret Julie, over å bli sitert. Det som gjør La Sosta verdt et besøk, er ikke at det er så urkult eller über-urbant, men menneskene, stemningen, takhøyden.. -og kaffen selvsagt.

Posted by: Rambukk at January 23, 2007 9:18 PM