« Fur issues, part 3: Organic, fair-trade, free range coats | Main | Eplesett! Reaksjoner på iTingen »

January 26, 2010

Jakten på en død manns liv

Men hvem var du, egentlig? Hadde du noen? Det skal ta Magasinet 550 telefoner, en flere uker lang, tung reise ned i Oslos glemte verden, før vi nærmer oss noen svar.

22. oktober 2009 ble Jan Erik Fosshaug begravet uten en eneste venn eller pårørende til stede. Bernt Jakob Oksnes har skrevet om letingen etter den ensomme mannens livshistorie i Dagbladet Magasinet.

Jeg er glad for at norsk journalistikk kan være så stillferdig, grundig og rørende som dette.

Posted by Julie at January 26, 2010 9:03 PM

Trackback Pings

TrackBack URL for this entry:
http://www.espen.com/cgi-local/mt/mt-tb.cgi/2491

Comments

Enig!

Dette er jo journalistikk! Kjemisk fritt for alt sludderet, om hvem som har slått opp med hvem, eller hva ett eller annet fjols har hatt på seg på en premiere.

Men, skjønner Dagbladet dette?

Posted by: Ingar at January 26, 2010 10:00 PM

Bernt Jakob Oksnes er dyktig som pokker, og har også tidligere vist muskler i Magasinet:
http://www.dagbladet.no/2009/06/08/magasinet/hovedsaken/krim/drap/bryllup/6613350/
http://www.dagbladet.no/2008/12/19/magasinet/fotballens_ofre/fotball/afrika/4082893/
http://www.dagbladet.no/2008/12/05/magasinet/liverpool/sportmagasinet/fotball/hillsborough/3915569/

Hadde Dagbladet klart å hyre flere folk som denne karen og lagt seg på en linje over søplenyheter ville de kanskje klart seg langt bedre om dagen.

Posted by: Arve at January 27, 2010 8:13 AM

Ingar - Jeg tror Dagbladet er en ikke-fungerende kombinasjon av ganske dyktige folk. Delene fungerer, helheten ikke, derav den etterhvert vanlige beskrivelsen av Dagbladet som "schizofren". De flinke i Dagbladet kommer til å fortsette å skrive/redigere/fotografere, selv om de må gjøre det utenfor Dagbladet. Jeg tror forøvrig Dagbladet har skjønt at Magasinet er en suksess, men de har ikke skjønt at de må satse på noe og nedprioritere andre ting hvis de ønsker å ha en klar profil. Men jeg er ingen ekspert på Dagbladet, og jeg har innsett at folk kan finne på å høre på meg når jeg synser om journalistikk. Så det er litt skummelt for meg å uttale meg om hva jeg tror kommer til å skje med DB. Jeg har likevel skrevet om Dagbladet i E24, men da lot jeg noen andre synse for meg:
http://e24.no/medier-og-reklame/medier/article3408697.ece

Arve - Jeg husker jeg var sånn merkelig stolt (sånn jeg-har-innflytelse-over-en-annen-person-stolt, ikke så bra) da du sa at du hadde sluttet å lese Dagbladet. Nå innser jeg at jeg var dum - og at du har sluttet å la deg påvirke. Så da tenker jeg å outsource min DB-lesing til deg, ok? Send linker eller si fra når de er verdt å papirlese. Jeg kan lese Morgenbladet og DN for deg hvis du vil.

Posted by: Julie [TypeKey Profile Page] at January 27, 2010 9:31 PM