Oktober 15, 2011

Flyttemelding! Moving notice!

Fra og med i dag, 15. oktober 2011, flytter denne bloggen til lenasknitsandpieces.wordpress.com. Vi sees der!

As of today, October 15, 2011, this blog has moved to lenasknitsandpieces.wordpress.com. See you there!

Skrevet av/Posted by Espen: Fastlenke/Permalink

November 8, 2010

Kurslørdag på Gjøvik

Oppdaget først nå at Gjøvik Quiltelag har lagt ut mange flotte bilder fra da jeg var hos dem i september. Fin dokumentasjon fra en hyggelig dag. Er det flere quiltelag som vil ha besøk, med eller uten kurs, er det bare å ta kontakt. Jeg reiser rundt med butikken og besøker quiltelag +/- 2 timer fra Oslo. I kveld skal jeg til Lillehammer.

Skrevet av/Posted by Lena: Fastlenke/Permalink | Kommentarer/Comments (1)

Oktober 9, 2009

Definitivt positivt i hverdagen

003

Vi har en wheaten terrier og en bishon havanais. De er meget harmoniske begge to og ruller daglig rundt på gulvet og i hagen her i lek. Men når morfar (min pappa på snart 80) kommer, er det størst stas. Han kommer nesten ikke opp trappen, og jeg er redd de to skal falle ned, så ivrige er de.

Skrevet av/Posted by Lena: Fastlenke/Permalink | Kommentarer/Comments (1)

September 28, 2009

Pulsvanter

Pulsvanter Lange pulsvanter med tommel i 100 Alpakka! Hold deg varm samtidig som du kan bruke hendene! Velegnet til bilkjøring, pc-bruk på kalde forelesningssaler og hundetrening, for å nevne noe. Er du varm på pulsen, er du varm! Finnes i mange flotte farger. Ta kontakt! lena@espen.com. Pris kr 350,- + frakt etter postens satser.

Oppdatering: Du finner disse pulsvantene og garnet på www.baremaahadet.com

Skrevet av/Posted by Lena: Fastlenke/Permalink | Kommentarer/Comments (1)

September 7, 2009

Forlover-kjole

Min førstefødte på snart 23 var forlover for sin gode venninne fra ungdomsskolen i juli. I fjor høst tok jeg på meg oppgaven å sy kjole. Det var ikke så mange mønster vi falt for, og det vi valgte var merket "easy". Så dette burde gå greit, og vi hadde jo så mye tid. I mars var jeg i Paris og kjøpte stoff. Jeg kjøpte "crepe satin" i marineblå til meg og grønn til henne. Jeg tenkte det var greit å prøvesy en først, så derfor ble det planlagt en til meg også. Dette er en ettersittende kjole, og det tenkte ikke jeg på som et problem. Men der har man jo ulempen av at man ikke egentlig kan det en holder på med... En ettersittende kjole må jo sitte perfekt, så mønsteret må med større sannsynlighet endres. Jeg kan følge mønster og skjønner terminilogien, men når det kreves at mønsteret må endres, skorter det noe på min kunnskap og erfaring. Det ble til slutt kjøpt 3 mønster, og skulle jeg ha beregnet noen som helst slags timepris, er nok denne kjolen dyrere enn brudens. Men vi kom i mål! Med god hjelp fra pappas tante, Berit, som har mesterbrev! Julie stortrivdes i kjolen sin hele dagen og deler av natten, følte seg fin, og alle sømmer holdt!

010

Skrevet av/Posted by Lena: Fastlenke/Permalink

Designers' Saturday

Jeg var så heldig å bli invitert til Designers' Saturday i år også, selv om det jeg driver med er litt på sidelinjen. Veldig moro å se alt det nye, for meg spesielt fantastisk mye spennende innen tekstil. Utrolig inspirerende!

002

Det går ikke så godt frem av bildet, men jeg sitter i en "quilted" stol og har på en "quilted" jakke fra Burberry. Måtte bare ta et bilde av det.

Skrevet av/Posted by Lena: Fastlenke/Permalink

Juni 12, 2009

Valdani tråd gjør meg glad!

002

I dag har jeg sydd en konfirmasjonsgave. Jenta har på seg en blå-turkis genser, så jeg tar det som utgangspunkt og velger diverse blå-turkise stoff, i alt fire + en blonde. Så skal forstykkene frihåndsquiltes, men med hvilken tråd? Av de 170 alternativene Valdani tilbyr, har jeg ikke  innlemmet alle i mitt private sortiment, men jeg så raskt at her var V8, Blue Dream perfekt. Sånt gjør meg glad!

Skrevet av/Posted by Lena: Fastlenke/Permalink

April 11, 2009

Mye gøy med Printed Treasures

Min datter, Helene og jeg eksperimenter mye med stoffarkene fra Printed Treasures. Hun lager pompadurer med bilder av både seg selv, venner, disneyfigurer og engler. Jeg sydde nylig en kjole med bilde av hundene på lommene. Det er bare fantasien som stopper en, og det kan virkelig bli en personlig gave. Arkene er også fine å bruke til å lage merkelapper inne i arbeidene eller bak på quilten. Disse arkene er forholdsvis dyre, se http://www.baremaahadet.com, men kvaliteten/tykkelse er som annet quiltestoff, slik at du kan håndquilte i det uten problemer. Stoffet blir også vaskbart og fargeekte.

023

Skrevet av/Posted by Lena: Fastlenke/Permalink | Kommentarer/Comments (1)

April 3, 2009

NYE VARER

Nyheten "Zinger" solgte over all forventning på årsmøtet til NQF. Innen lørdag tidlig ettermiddag var alle 36 borte, og jeg har fått bestillinger i ettertid. Ny levering er underveis, og jeg har også kjøpt mobilsmykker samt quiltblokker med "lobster claw". Sistnevnte kan festes på din lille saks, på vesken, toalettvesken og også brukes som markør på strikketøyet. Ta en titt. Det finnes mange forskjellige design, men bildene viser de jeg faktisk får inn. Send meg en mail på lena@espen.com om du er interessert. Jeg må komme tilbake til dere med eksakt pris. Jeg har ikke oversikt over kostnadene ved innførsel ennå, men det blir rundt kr 100,-.

 

Her er mobilsmykkene:

mobilsmykker by molly

Her er "Zingers":

Zingers by molly

Her er "fobs", quilt block med lobster claw:

Fobs by molly

Skrevet av/Posted by Lena: Fastlenke/Permalink

Mars 28, 2009

En tur til Paris

IM001300

Dette bildet ble tatt sist jeg var på La Droguerie. Det er ikke lov til å ta bilder der, så jeg turde ikke i år, men har altså vært tilbake. Ta T-banen til Les Halles eller Rambuteau. Adressen er 9 et 11 Rue du Jour, og åpningstidene er mandag fra 14-1845 og tirsdag til lørdag fra 1030 til 1845.

Her finner du garn i mange unike kvaliteter, knapper, blonder, bånd og alt i perler! De har også Liberty stoff, men er det Liberty stoff du er ute etter, er det bedre med en tur til Le Bon Marché. Ta T-banen til Opéra, Trinité eller Chausée d'Antin-La Fayette. Le Bon Marché er et varemagasin, hvor du finner det meste. Vi kjøpte nettingstrømper i stay-up variant til 22-åringen. Hun har studert i Paris og finner ikke dette i Oslo.

Men i øverste etasje finner du denne stoff- og utstyrsbutikken, og du finner også et lite utvalg av hva du finner på La Drougerie. Men når det gjelder stoff, begrenser det seg til stoff vi quiltere vil like. Så om du virkelig vil boltre deg i stoff i alle kvaliteter, skal du ta T-banen til Anvers (linje 2). Butikken ligger på Place St Pierre og heter Reine. Nå er du ca 100 meter fra trappen opp til Sacre Coeur, så gå dit først om du vil, for det kan hende du har mer å bære på etter sybutikken. Dette er en sybutikk i 4 etasjer. Jeg skulle ha kjolestoff til 22-åringen, som skal være forlover til sommeren. Men her finner du alt! Sett en eventuell ektemann eller significant other på kaféen borte i gaten og ta deg god tid.

I området rundt finner du det vi best kan sammenligne med Grønland i Oslo. Men antagelig med et større utvalg. Og så gikk vi forbi et par butikker som solgte brudekjoler, og her var utvalget til små brudepiker stort! Akk ja, vi lider litt under at vi er et lite land, men har jo mye annet, eller hva?

Skrevet av/Posted by Lena: Fastlenke/Permalink | Kommentarer/Comments (2)

Mars 23, 2009

ÅRSMØTET I NORSK QUILTEFORBUND 2009

013

Takk til alle dere som var innom standen min i helgen. Det var veldig hyggelig å se dere og prate litt! I og med at jeg har besøkt så mange quiltelag, kjenner jeg mange quiltere i Stor-Oslo (inntil 2 timer fra sentrum). Men det er en stund siden, for jeg har vært litt lite aktiv i en periode. Nå planlegger jeg imidlertid en ny "turné" til høsten. Så om ditt quiltelag har lyst på besøk igjen, er det bare å ta kontakt med meg på lena@espen.com

011

Det var også kjempekoselig for meg å ha med datteren min, Helene. Hun var til god hjelp. Innimellom slagene koste hun seg med å sy seg enda en pompadur.

Skrevet av/Posted by Lena: Fastlenke/Permalink

Mars 17, 2009

NYE VARER

Lena03.09order

Det nærmer seg årsmøte i Quilteforbundet (20.-22. mars), og jeg har mange nye varer.

Bildet over viser det man i USA kaller "zingers" i. Det er en snelle med en krok som gjør at den kan festes til f.eks. en saks. Bakpå snellen har du en klype slik at den kan festes til deg, og på forsiden har du en quilteblokk. Noe du bare må ha? Pris: kr 95,-.

SYBOKSER

004

005

 

 

 

 

Disse fire syboksene måtte jeg bare ha. De er i tre og under glasset i lokket finner du bl.a. knapper, bilder, brodergarn, målbånd og blonder. På to av dem kan lokket demonteres om man skulle ønske å designe sin egen titteboks. Priser fra 155,- til 385,-.

012

008

  

 

 

 

 

 

Skrevet av/Posted by Lena: Fastlenke/Permalink

Februar 22, 2009

Nye farger i garn fra Du Store Alpakka

 

 057 

Jeg har stor etterspørsel etter mine lange pulsvanter, og har nå tatt inn 10 nye farger i tillegg til sort. Alpakka er enda varmere enn ull og klør mindre. Les mer på Du Store Alpakka Her finner du også fargekart under "tynn Alpakka", og jeg har fargene: 101, 107, 109, 114, 153, 161, 171, 172, 173, 176 og 177. Pulsvantene koster som før kr 350 + frakt etter postens satser (ikke oppkrav).

Skrevet av/Posted by Lena: Fastlenke/Permalink

Januar 21, 2009

København

017 011

Har ikke vært der siden vår bryllupsreise på sykkel i 1984, men var altså i København med den mellomste, Helene på nesten 20 nå i helgen. En topp tur, og jeg ønsker å dele våre shopping-erfaringer med dere der ute!

Undertøy: La Senza, Amagertorv 31, +45 49194401, Bra kvalitet og aktuelt om du er 20 eller 40+. Great sales in January!

Hunkemoller A/S, Vimmelskaftet 36, +45 75857488,

Wunderwear - her har de kvalitets undertøy, som MaryJo, som er vår favoritt.

Triumph, Østergade 47, +45 33912123, 

Alle disse ligger på Strøget, men har annen adresse fordi de ligger på et hjørne.

På hotellet fant vi en bok med diverse informasjon. Jeg er vanligvis skeptisk til slik info., som kanskje er kjøpt og betalt, men den ledet oss ikke desto mindre til Genbrug på Vesterbrogade 79. Her finner du kjoler fra 50, 60, 70, 80 og 90-tallet! Vegg i vegg, men i en sidegate, Kaalundsgade 1, finner du "Sko og tasker", men enda bedre: pels! Jeg kjøpte en vaskebjørnsjakke for DKK450, 2,5 % av hva jeg kjøpte min vaskebjørn lange pels for i 1985! Love it!

Helene kjøpte en sølvrevsvest på Vesterbrogade 17, Skind Center, på vei tilbake til hotellet. Heller ikke spesielt dyr og på salg den også.

Et must må være Perch's Thehandel på Kronprinsensgade 5, +45 33153562,  Det er alltid kø her, men bare nyt lukten og gled deg til å bli ekspedert. Er tidspunktet riktig for en kopp te, ta turen til 2. etg., hvor du kan nyte en kopp og kanskje også et glass champagne...

Det nærmeste vi kom stoffbutikker var Panduro Hobby på Nørre Farimagsgade 74, +45 33154421 og

Stof 2000, Frederiksborggade 24, +45 33153342. Ligner kanskje litt på noen av stoff-butikkene vi har på Grønland i Oslo.

Grønlykke på Læderstræde 5 (parallell til Strøget) er også verdt et besøk!  Har noe metervare, mye interiør og litt stationary.

Om du ikke bor slik at du kan besøke søstrene Grene på Sandvika Storsenter i  Bærum, bør du nok innom denne i København. Den ligger på Strøget og har mye moro til en rimelig penge.

Og så må man jo en tur innom Royal Copenhagen på Amagertorv 6. Salg her også i januar, og samler du på noe herfra er dette et bra tidspunkt å supplere!

Illums Bolighus ligger rett ved siden av. Mye tradisjonell dansk design å finne her, så har du folk på liste over gaver, finner du noe her, garantert!

Vi satte også pris på å finne Lisbeth Dahl på Købmagergade 62, +45 33328070. Interiørdetaljene herfra passer veldig godt hos os004s.

MEN den morsomste butikken for oss fant vi helt tilfeldig fordi vi så inn den sidegaten og fant "Crinoline". Den ligger på Klareboderne 10, +45 33141264.

Her fant vi en mengde unike klær, som vi begge "smatt" rett inn i. Det fantes kun én av hver, og vi var så heldig at det var vår størrelse og på salg i januar. Klærne er designet av franske Jacqueline Palmer, og er du i Paris finner du dem på Rue Rollin, 45005 Paris.

Skrevet av/Posted by Lena: Fastlenke/Permalink | Kommentarer/Comments (2)

Desember 15, 2008

Mitt resultat av kurset hos Merete i Grimstad

017Som nevnt var jeg på kurs i Grimstad i oktober. Det var veldig moro å leke med krympestoff, forsvinningsplast, batik-stoff og tråd. Her er mitt bilde.

Jeg har i ettertid laget et penal i samme teknikk, og det blir også en julegave, men denne ligger på badet til tørk.018

Skrevet av/Posted by Lena: Fastlenke/Permalink